BlogSummer Spikeball Cup

16. 7. 20200

Trend sezóny se nezměnil! Letos na turnaji v Neratovicích pršelo. A pršelo nám i teď v sobotu 11. července na opatovickém spikeballovém turnaji Summer cup! Snad se letos dočkáme i slunných turnajů!

Přesto na turnaj dorazilo 15 dvojic s výrazným (na první pohled možná ne tolik zřejmým) zahraničním přesahem! Krom polské ekipy a konání se slovenského „Jara“, se soupisky hemžily českými jmény s kořeny v zemích jako Velká Británie, Ukrajina, Bulharsko, Moldávie či Maďarsko!

Pro lepší požitek ze hry s podobně silnými soupeři byl fiftýnek párů rozhozen do dvou kategorií „Profíci“ a „Rekreační hráči + začátečníci“. Ve svých skupinách sehrály týmy zápasy každý s každým, nicméně i dva nejlepší týmy z rekreantů v baráži po odehrání základních skupin mohly pomýšlet na postup výše a celkové prvenství. V prolínacích zápasech však Profíci udrželi příslušnost ke své skupině, tudíž si to týmy rozdaly o titul v původních jednotlivých kategoriích.

Kategorie Profíci

Kategorie profíků

V sedmičlenné skupině se hned na začátku měnilo pořadí zápasů, neboť Lennovým klukům přijel Havlajs vlakem z Prahy o hoďku pozdějc (v nynější formě ČD je ale vítězství, že dojel v cajku), tudíž si to mezi sebou pinkaly ostatní týmy a Havlajsův parťák Zbyňuello si lebedil v úkrytu plachty party stanu, zatímco ostatní se slunili na dešti (allert, použit oxymóron). Ale mezi zápasy se měli kde schovat všichni účastníci turnaje, neboť pardubický Ase je filuta a nainstaloval plachtu chránící velký prostor před dotěrnými kapkami.

V základní skupině si prvenství a postup rovnou do semíčka vybojoval tým Glib-Globs (Jaro a Janek), čtvrtfinále si v pohodě

zajistili Sh-Boom (Patrik a Kuba), SHK Cuttucino (Dominik a Vanya) a  Spike the West (Łukasz a Marek). O vyhnutí se baráži (ze které, jak už bylo zmíněno nakonec nikdo nesestoupil) se rozhořel tuhý boj, protože hned tři týmy se krčily v tabulce s jednou výhrou, ano ze vzájemných zápasů – ten porazil toho, ten zas toho a ten to zas zamotal 😀

Nakonec do baráže putovali Los Hermanos (Kasič a Roman) a Big Ball Boys (Vítek a David), ale proč?! Protože Lennonovi kluci dohrávali poslední zápas ve skupině proti Dominikovi a Vanyovi, kterým v podstatě o nic nešlo. Že to bude trochu „levý“ zápas, naznačovaly dvě věci:

  1. Vanya má pravačku zraněnou, takže hrál levou, s kterouž sice hru vypiloval, ale na tu pravačku to stále ještě nemá.
  2. V nigerijské sázkové kanceláři Vsaďchýši a.s. (je to jen humor, black lives matters), která udělala osudovou chybu, že vypsala kurzy na všechny zápasy turnaje, tři minuty před zápasem blikala všechna barevná poplašná světýlka signalizující podezřele velký náběr sázek na utkání! Jen malou spojitost to má s tím, že Dominik přes E-bay před zápasem v mžiku prodal své sbírky spikeballových fotek, oblázků na žabičky, odličovacích tampónů a půlku Adély a všechny prachy poslal na vítězství outsiderů – Lennonových kluků!

Těm se navíc vyvedl začátek zápasu, kdy poslední dědic jediného pravého originálního tajného receptu na Katův šleh Havlajs poslal několik kaťáckých dostaveníček soupeřům, z čehož pramenilo vedení LK 6:3, které bylo průběžně udržováno po celý zápas (hraný na jeden set do 21 s capem 21) až do stavu 20:18. Tam Dominik hnán možnou, no nebojme se to nazvat přímo, blížící se ostudou sice zařídil srovnání na 20:20, ale při svém servisu u rozhodujícího bodu mače si vzpomněl na bod 2. a udělal dvojchybu! Překvapení turnaje bylo dokonáno!

SHK Cuttucino se sice z porážky oklepalo a prošlo do semíčka, tam však nad jejich síly byli Sh-Boom! Na přátele řízného kávového moku zbyl alespoň bronz, po utkání o… bronz. Páťa s Kubou z Sh-Boom se rozhodli senzační tažení turnajem dovést do úspěšného konce, hlavně když nahajpovaný Kuba trefil několik intergalaktických podání, díky čemuž Sh-Boom porazili 2:0 na sety vítěze základní části Glib-Globs, kteří v prvním setu pohrdli setboly!

Kategorie Rekreační hráči + začátečníci

V této kategorii se do boje o bronz probojovala polsko-česká dvojice Lucky Kofola (Paulina a Zdeněk) proti Poctifkám. Poctifky, ve složení: zkušenější „Hami“ a úplný spike nováček „Jonáš“, vylezly na světlo denní z casina; poté, co se rozkoukaly, atakovaly medailové umístění, jenže kolize s jejich dalšími naplánovanými sportovními aktivitami téhož dne zapříčinila, že odjely ještě před zápasem o bronz.

O vítězství se pak utkala pardubická dvojice KamikAze (Kamča a Ase) s ryze dámským týmem, který svůj název evidentně vymýšlel před zrcadlem, Ladíme (Áďa a Valča). Vedení se v každém setu přelévalo z jedné strany na druhou, konečné skóre 2:0 na sety však přiřkl titul amazonkám z módní branže!

Celý turnaj doprovázela velmi přátelská atmosféra! Progres týmů je znatelný, proto jsme zvědavi, co sobotní aktéři předvedou na turnaji 25. 7. v Plzni!

 

Pro Českou roundnet asociaci napsal Zbyňuello Zejdini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CHCETE SE PŘIDAT DO ASOCIACE?

ČESKÁ ROUNDNET ASOCIACE

Pečujeme o českou Spikeball™ Roundnet komunitu