BlogJaký byl letošní Sportkemp?

9. 7. 20200

Existuje mnoho způsobů, jak trávit začátek července – konkrétně období kolem státních svátků. Někdo se snaží (marně) naučit cyrilici, někdo si na zahrádce zapálí uctivou vzpomínku na Jana Husa (či shlédne Cimrmanovo České nebe), vodáci obléhají kempy a jezy sjízdných řek, borůvkové guerilly dobývají hvozdy. A círka 170 sportovců se účastní tradiční akce v Rumburku – Sportkempu organizovaným Vaší ligou – kde spikeball několik let zanechává výraznou stopu!

Nejinak tomu bylo i letos ve dnech 2. – 6. července. Vycházející hvězda polského rapu Helio si kromě frisbee a češtiny tyká také se spikeballem, proto se opět zhostil na výbornou postu vedoucího tréninkových hodin v rámci tzv. sportovního bufetu. Při trénincích, s vždy naplněnou kapacitou 24 hráčů, s úsměvem a s nadšením předával spikeballové zkušenosti méně naexpeným ballerům a také měl na starost organizaci prestižního sportkempového spikeballového turnaje, kterého se zúčastnilo 14 dvojic.

Pro vítězství v turnaji si v třísetovém finále nakonec dokráčel tým Valkýra (Valča a Zbyňuello), který v závěrečném klání oplatil porážku ze skupiny týmu Kamil a Ondra, na něž tedy zbylo 2. místo. Bronz si pak zajistil tým Mouchův šleh (Havlajs a Danka), který v souboji o bednu vyzrál nad párem tradičně se umisťujícím v TOP4 – Bob a Bobek (Rady a Vendy).

V turnaji bylo k vidění spoustu kvalitních výměn, „kaťáků“, či sidebetů o piva tak vysokých, že se všem zúčastněným ve vzájemném souboji vkrádala do mysli tréma a taky budoucí nelichotivé novinové titulky v případě neúspěchu, či myšlenky na život ve vile na pláži po boku brazilské topmodelky v případě úspěchu!

To pravé spikeballové pré, které může mít pro českou roundnet komunitu zvětšovací efekt, se však odehrávalo po večerech, kde si v rámci volného hraní mohl kdokoli spikeball pinknout s kýmkoli na volně přístupných setech. A věřte, že to byl šrumec – všechny sety po celou dobu jely naplno  U toho hudba, sluníčko, vychlazené nápoje,… prostě sen!

Nemáme pochyby o tom, že stejně super to bude i příští rok a že spikeball stále bude poutat pozornost nových hráčů. Sportkempu a spikeu třikrát Zdar!

P. S. Tým Valkýra zdraví a děkuje hradeckému head coachovi Dominikovi Hatašovi, který Valkýru vycepoval na vyšší úroveň  Snad si Dominik nyní v Chorvatsku dostatečně odpočine a s vervou se po dovče vrhne do našeho dalšího zdokonalování.

Zbyňuello Zejdini

P.S.2 Všem účastníkům Sportkempu jsme taky vytvořili slevový kód na 5% slevu celého košíku na e-shopu Czech Roundnet, stačí zadat: „sportkemp2020“ a je to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CHCETE SE PŘIDAT DO ASOCIACE?

ČESKÁ ROUNDNET ASOCIACE

Pečujeme o českou Spikeball™ Roundnet komunitu